Importeren van taken

Eenvoudig en snel meerdere checklists en/of taken aan een project toevoegen.

Naomi Andringa avatar
Geschreven door Naomi Andringa
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heb jij verschillende taken die je in je Woub-omgeving wil plaatsen? Dit kan erg eenvoudig en snel. Je kunt namelijk in één keer meerdere checklists en/of taken aan een project toevoegen. Dit is ideaal om in Excel grote checklists te bewerken en daarna te importeren in Woub.

Hoe gaat dit nu precies in zijn werk?

1. Ga naar je Woub-omgeving en zorg ervoor dat je in het hoofdstuk ‘Informatie’ zit.

2. Klik op het groene plusje naast je checklists.

3. Klik rechtsonder op ‘Importeren’.

4. Klik allereerst op ‘Download voorbeeldbestand’. Een Excel bestand wordt gedownload. Als je deze opent zie je acht verschillende kolommen. ‘Projectnaam’, ‘Projectnummer’, ‘Naam checklist’. ‘Naam taak’, ‘Teamleden’, ‘Startdatum’, ‘Einddatum’ en ‘Opmerkingen’.

5. Vul het voorbeeldbestand in met de gewenste informatie, sla het voorbeeldbestand op, klik op ‘Bestand uploaden’ en importeer jouw taken.

6. De import wordt ingeladen in jouw project(en).

Import ongedaan maken: niet het juiste bestand gekozen? Even geduld ;-) Woub zorgt ervoor dat de import die is aangemaakt, ongedaan wordt gemaakt. Let op! Alleen beheerders kunnen de import in de eerste 48 uur na het uploaden ongedaan maken.

Project template optimaliseren

Bij het constant optimaliseren van je project template is het importeren van taken ook super handig. Je hoeft namelijk niet bij elk lopend project een nieuwe taak toe te voegen. Dit doe je makkelijk en snel met het importbestand, zoals we hierboven hebben uitgelegd. Je kunt namelijk een nieuwe taak in bulk toevoegen aan de lopende projecten. De taak die je importeert voegt hij toe aan de bestaande checklists in de genoemde projecten.

Heel veel succes met het importeren van jouw checklists en/of taken! 💪