Alle collecties
Updates over nieuwe features 🎉
Updates over nieuwe features 2024! 🎉
Updates over nieuwe features 2024! 🎉
Naomi Andringa avatar
Geschreven door Naomi Andringa
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bedankt voor jullie geweldige feedback! Mede dankzij jullie kunnen we Woub iedere dag weer een beetje beter maken. 🙏


Wat hebben we toegevoegd aan Woub? 🎉

- Dinsdag 9 januari -

Nieuwe! Woub Formulieren 🎉

We hebben een waardevolle nieuwe module toegevoegd: Woub Formulieren 🎉 (Wet kwaliteitsborging proof). Maak gebruik van de ruim 75 door de overheid beschikbaar gestelde formulieren in Woub! Het gaat hier om ISSO gecertificeerde checklists die de naleving van de Wet kwaliteitsborging ondersteunen. Daarnaast maak je eenvoudig formulieren voor werkopnames of opleveringen. Lees hier wat de module precies inhoudt en start een gratis proefperiode van 14 dagen!

Tekentool 🎨

Verduidelijk je foto's door ze te markeren met onze tekentool. Met de tekentool kunnen jouw teamleden snel begrijpen welke aspecten van werkzaamheden de nodige aandacht vereisen. Benieuwd hoe dit werkt? Lees het hier.


- Donderdag 7 december -

Twinfield koppeling! 🔗

Yes! 🎉 Er staat weer een nieuwe koppeling live. Maak jij gebruik van Twinfield? Dan kan je vanaf nu deze gegevens koppelen aan je Woub omgeving. Je leest het hier.

KING Software koppeling! 🔗

Het houdt nog niet op! Er staat namelijk nog een nieuwe koppeling live. De koppeling tussen KING Software en Woub maakt het mogelijk dat je zowel je financiële processen als je projectcommunicatie op één centrale plek in de cloud hebt. Lees hier hoe de koppeling werkt.


- Donderdag 16 november -

Foto's in landschapsmodus 📸

Maak niet alleen maar portretfoto's, maar ook foto's in landschapsmodus. Landschapsfoto's kunnen een beter overzicht geven van het project of de klus waaraan gewerkt wordt. Lees het hier.

Planning op mobiel 📱

We hebben een waardevolle nieuwe feature toegevoegd; Altijd en overal overzicht en controle met de planning op je mobiel. Je hebt de mogelijkheid om de planning te bekijken en te bewerken. Ook zie je in één oogopslag welke medewerkers waar aan het werk zijn. Benieuwd hoe je jouw planning kunt gebruiken op mobiel? Lees het hier.


- Dinsdag 5 september -

Filteren in het projectoverzicht

Nog meer gebruiksgemak door het filteren in het projectoverzicht! Om het projectoverzicht helemaal naar jouw smaak in te richten, heb je de mogelijkheid om te filteren. Filteren kun je op lijsten, teamleden, labels en een start- en einddatum. De filters kun je opslaan. Lees hier meer over het aanmaken van filters in het projectoverzicht.

Checklists standaard inklappen ✅

Maak je veel gebruik van de checklists en is het aantal checklists flink opgelopen in je project? Met de functie 'Checklists standaard inklappen' zorg je voor nog meer rust en overzicht op je projecten. Hoe je dat precies doet lees je hier.


Meldingen dempen in chats ❌

Genoeg van het vele aantal meldingen in de chats? Het is vanaf nu mogelijk om specifieke projectchats of teamchats te dempen om het aantal meldingen te verminderen. Benieuwd hoe? Lees het hier.

Media en documenten delen in chat 💬

Vanuit de 'Media en documenten' is het vanaf nu ook mogelijk om documenten rechtstreeks in de chat te delen. Het is erg simpel. Lees hier hoe je dat doet.

Nieuwe rol: Gast 👤

Om ervoor te zorgen dat mensen buiten je eigen bedrijf, zoals bijvoorbeeld een kwaliteitsborger of een onderaannemer, voldoende informatie te zien krijgt, is het teamlid 'Gast' in het leven geroepen. Zie hier de verschillen tussen een beheerder, een gebruiker en een gast.

Positioneer eenvoudig je groepen in de planning 📅

Zodra je een groep in de planning bewerkt, of nieuw toevoegt, heb je de mogelijkheid om de positie van de groep te bepalen in de planning. Lees hier meer over deze functionaliteit.

Projecten teller 🔢

Wist je al dat je, zodra je met je muis over een projectlijst beweegt, je ziet hoeveel projecten er in die lijst staan?


- Dinsdag 1 augustus -

Snelstart koppeling! 🔗

Yes! 🎉 Er staat weer een nieuwe koppeling live. Dit keer met Snelstart, de online boekhoudtool. Met de koppeling tussen Snelstart en Woub voeg je automatisch alle verkooporders met de status 'Uitgevoerd' toe aan Woub. Projectnaam, nummer en alle contactgegevens worden automatisch aan Woub-projecten toegevoegd en de offerte regels in Snelstart worden automatisch omgezet naar een werkbon checklist in Woub. Daarbij zijn er nog tal aan mogelijkheden met de koppeling. Je lees het hier.

TimeChimp koppeling! 🔗

Het houdt nog niet op! Er staat namelijk nog een nieuwe koppeling live. De koppeling tussen TimeChimp en Woub zorgt voor nog meer grip op je financiële overzicht. Zodra er een nieuw project in Woub met projectnummer wordt aangemaakt, dan zal er ook een nieuw project in TimeChimp worden aangemaakt. Daarbij krijg je de kosten van een project in TimeChimp ook in het financiële overzicht in Woub. Ieder uur wordt deze financiële data opnieuw opgeroepen en teruggestuurd naar Woub. Lees hier meer over de koppeling.

Overall planning export 📅

Geen printscreens meer, maar een volwaardig PDF bestand van jouw overall planning die je gemakkelijk kunt delen. Benieuwd hoe je dat doet? Lees het hier.

Tag jouw collega's in de chat 🔔

Om de aandacht van jouw collega's te trekken in een chat, heb je de mogelijkheid om jouw collega's te taggen. Het is mega simpel! Hoe je dat precies doet lees je hier.

Checklist notificaties in chat 💬

Een mega handige feature in Woub is dat je door middel van notificaties in een chat op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van een checklist. De checklist activiteiten worden ook wel gelogd in de chat. Lees hier meer over deze functionaliteit.

Selecteer jouw documenten met één klik 📃

In één keer alle mappen en bestanden selecteren? Dat kan! Een kleine optimalisatie, maar wel een die voor nog meer gebruiksgemak zorgt. Lees hier hoe je dat doet.

Exporteer jouw financieel overzicht 💰

Als beheerder is het mogelijk om het financiële overzicht van jouw project te exporteren naar PDF. Hierin wordt de totale omzet (het aangenomen werk en het meer- en minderwerk) en de totale kosten (inkoop en onderaanneming en de uren en materialen) van het project inzichtelijk gemaakt. Benieuwd hoe je dat doet? Lees het hier.

Notitie toevoegen aan je uren- of materialen registratie 🛠️

Het was al mogelijk om een notitie toe te voegen aan je registraties. Nu kan dit ook per nieuwe regel die je toevoegt. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.


- Maandag 3 juli -

Stel je vakantiemodus in ☀️🌴

Jouw welverdiende vakantie is aangebroken. Tijd om lekker te relaxen en te genieten van jouw vrije tijd. Om ervoor te zorgen dat jij ongestoord van jouw vakantie kan genieten kun je de push notificaties van Woub voor een bepaalde periode uitzetten. Hoe handig is dat! Benieuwd hoe je jouw vakantiemodus instelt? Lees het hier.

Notificaties instellen ⚠

Wij snappen dat je als vakbaas in Woub je werktijden zo wilt instellen dat je geen push notificaties ontvangt buiten je werkuren. Het is uiteraard mogelijk om de notificaties in te stellen, zodat je deze alleen ontvangt binnen de gekozen uren en dagen. Lees hier hoe je jouw notificaties instelt.

Gebruikers koppelen aan een checklist 📝

Om het gebruiksgemak te vergroten kun je nog makkelijker jouw collega's in één keer koppelen aan een checklist. Benieuwd hoe je dat doet? Lees het hier.

Checklist taken bewerken, dupliceren of verwijderen in bulk 💪

Bewerk, dupliceer of verwijder jouw checklist taken in één keer in bulk. Dit zorgt voor nog meer gemak en bespaart weer een hoop tijd. Lees hier hoe dit nu precies werkt.

Meerdere planitems verplaatsen 📅

Er is een hele makkelijke manier om planitems te verplaatsen. Zodra je meerdere planitems verplaatst worden de gegevens automatisch aangepast naar de gegevens van de plek waar je de planitems plaatst. Benieuwd hoe? Lees het hier.


- Vrijdag 26 mei -

Projectplanning Export 📅

Geen printscreens meer, maar een volwaardig PDF bestand van jouw projectplanning die je gemakkelijk kunt delen. Zo heb je op een snelle en simpele manier jouw klanten en collega's voorzien van de correcte informatie van jouw planning die je bijvoorbeeld kunt ophangen bij jou op kantoor of op het project. Benieuwd hoe je jouw projectplanning kunt exporteren? Lees het hier.


- Vrijdag 19 mei -

Importeren van taken ☑

Heb jij verschillende taken die je in je Woub-omgeving wil plaatsen? Dit kan erg eenvoudig en snel. Je kunt namelijk in één keer meerdere checklists en/of taken aan een project toevoegen. Dit is ideaal om in Excel grote checklists te bewerken en daarna te importeren in Woub. Lees hier hoe dit nu precies in zijn werk gaat.

Berichten versturen in bulk 💬

Het kan soms handig zijn om in één keer een bericht naar meerdere projecten te sturen wanneer je bijvoorbeeld je klanten eraan wil herinneren dat er iemand langskomt om in te meten of dat er een factuur nog niet betaald is. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees het hier.


- Vrijdag 28 april -

Oekraïense taaloptie app 🗣️

Naast Engels, Portugees, Bulgaars, Turks en Pools, is het ook mogelijk om de Woub app in het Oekraïens in te stellen. Maak je een nieuw account aan? Dan kan je meteen voor één van de talen kiezen. Let op! Dit staat standaard in het Nederlands ingesteld. Lees hier hoe je Woub Translate instelt.


- Donderdag 27 april -

CUF-bestand importeren in Woub ✅

Yes! Het is mogelijk om eenvoudig en snel een calculatie te importeren in Woub door middel van een CUF-bestand (Calculatie Uitwisseling Formaat), ook wel een .XML-bestand. Dit is een bestand met calculaties uit een ander softwarepakket. Op deze manier is het mogelijk om in Woub verder te werken met je (na)calculatie op checklist niveau voor de planning en werkomschrijving. Lees hier hoe je zo'n CUF-bestand importeert.


- Donderdag 20 april -

Export PDF uren en materialen ⏰

Dat jij efficiënter werkt, dat heb je al bewezen! Je laat je collega's namelijk eenvoudig hun uren, materiaal of meerwerk registreren. Zo heb je op ieder project meer grip. Om ervoor te zorgen dat jij altijd weet hoe iedereen ervoor staat kun jij je uren en materialen ook exporteren naar een PDF. Hoe je dit precies doet lees je hier.


- Woensdag 29 maart -

Herinnering urenregistratie⌚

Maak jij gebruik van Woub Compleet of Woub Pro, dan kan je vanaf nu automatisch een herinnering sturen naar je collega's om de uren in te vullen als dit nog niet gedaan is. Lees hier hoe je dat doet.


- Vrijdag 10 februari -

Exact Online Bouw/Bouw7 koppeling7️⃣

Maak jij gebruik van Exact Online Bouw/Bouw7? Dan kan je vanaf nu deze gegevens koppelen aan je Woub omgeving.

Moneybird koppeling💶

Maak jij gebruik van Moneybird? Dan kan je vanaf nu deze gegevens koppelen aan je Woub omgeving. Lees hier hoe je de koppeling activeert.

Poolse taaloptie app 🗣️

Het is nu mogelijk om de Woub app ook in het Pools in te stellen. Maak je een nieuw account aan? Dan kan je meteen kiezen voor Pools. Is er al een account? Ga dan in de app naar 'Instellingen' en kies onderaan 'Accountinformatie' voor de taal naar keuze.


- Donderdag 19 januari 2023 -

Projectplanning📅

Vanaf nu kan er ook projectmatig plannen met Woub Pro. Als je op het project klikt, is er een extra kopje naar 'Management' bijgekomen. Hier kan je de checklist inplannen.


- Woensdag 4 januari 2023 -

Engelse, Portugese, Bulgaarse en Turkse taaloptie app 🗣️

Het is nu mogelijk om de Woub app ook in het Engels, Portugees, Bulgaars en Turks in te stellen. Maak je een nieuw account aan? Dan kan je meteen kiezen voor Engels, Portugees, Bulgaars of Turks. Is er al een account? Ga dan in de app naar 'Instellingen' en kies onderaan 'Accountinformatie' voor de taal naar keuze.


- Vrijdag 30 december 2022 -

Koppeling Wefact 💶

Maak jij gebruik van Wefact? Dan kan je dit systeem koppelen aan je Woub-omgeving. Zo kan je onder andere automatisch de offerte omzetten naar een checklist en kan je de factuur aanmaken vanuit Woub als alles is afgerond. Lees hier alles over de koppeling.


- Woensdag 21 december 2022 -

Import functie uitgebreid

Wil jij je huidige projecten in een specifieke fase in Woub laden? Dan hebben wij nu de mogelijkheid toegevoegd deze te kiezen bij het importeren. Lees dan hier over onze importfunctie.

Start- en eindtijd uren registratie 🕘

Je kan nu ook een begin- en eindtijd invullen bij de urenregistratie, lees hier hoe je dat instelt.

Materiaal import 📩

Wil jij niet één voor één materialen inladen, maak dan gebruik van de materialenimport. Daarnaast kan je nu ook materialen categoriseren.

Project template 📂

Maak jij vaak gebruik van dezelfde checklist en andere informatie, stel dan een project template in zodat je alleen de unieke informatie hoeft aan te vullen.

Projectnummering 🔢

Wil je makkelijker je projecten nummeren, maak dan gebruik van de automatische projectnummering.


- Dinsdag 6 september 2022 -

Import functie toegevoegd

Wil jij je huidige projecten in Woub laden? Dan hebben wij nu de mogelijkheid toegevoegd deze te importeren. Lees dan hier over onze importfunctie.


- Vrijdag 19 augustus 2022 -

Exact koppeling toegevoegd 🆕

We hebben het mogelijk gemaakt om je Exact Online projecten te koppelen aan je Woub omgeving. Projecten worden dan automatisch ingeladen wat je veel tijd scheelt. Meer informatie


- Vrijdag 29 juli 2022 -

De registratielogs zijn verplaatst ↩️

Na constatering dat het bereiken van de registratielogs in Woub verbeterd kon worden hebben we deze op een andere manier in Woub verwerkt. Meer informatie


- Maandag 11 juli 2022 -

Nieuw persoonlijk navigatiemenu 🔍

Wij hebben de persoonlijke navigatie aangepast.


- Maandag 27 juni 2022 -

Het gebruik van verschillende tijdzones.

Woub geeft nu de tijden weer van de tijdzone waarin de gebruiker zich bevind.


- Vrijdag 17 juni 2022 -

Het verbergen van voltooide taken van de checklists is verplaatst. ↩️

Wij hebben geconstateerd dat het verbergen van voltooide taken van de checklists beter op een andere plek zou moeten staan.


- Vrijdag 13 mei 2022 -

Franse vertaling van Woub 🇫🇷

Vanaf heden is het mogelijk om de Franse versie van Woub te gebruiken.


- Dinsdag 10 mei 2022 -

Woub desktop op tablet

Gebruik onderweg de desktop versie van Woub op een tablet door in de browser in te loggen in jouw Woub omgeving. Meer informatie


- Vrijdag 29 april 2022 -

Begrote en gerealiseerde uren 🕒

Voer het aantal begrote uren in het management gedeelte van je project in om zo nog meer grip te krijgen op je projecten. Meer informatie


- Maandag 18 april 2022 -

Aanmaken en wijzigen van mappen op de mobiele app📱

Voeg onderweg nieuwe mappen toe aan je mappenstructuur in je mobiele app en heb ook de mogelijkheid om deze te wijzigen. Meer informatie


- Vrijdag 15 april 2022 -

Meerdere contactgegevens☎️

Voeg meerdere contactgegevens toe aan projecten. Meer informatie


- Maandag 11 april 2022 -

Checklists verbergen ✔

Checklists die zijn ingeklapt blijven ook ingeklapt zodra je weer terug het project in komt. Meer informatie


- Maandag 28 maart 2022 -

Agendakoppeling 🔗

Koppel jouw Google of Outlook agenda met Woub. Meer informatie


- Vrijdag 25 maart 2022 -

Wet Kwaliteitsborging - Projectdossier 📁

Het projectdossier in PDF hebben wij geoptimaliseerd om. Meer informatie


- Maandag 28 februari 2022 -

Snelheid ⏫

De snelheid van de personeelsplanning is geoptimaliseerd.


- Vrijdag 18 februari 2022 -

Drag and drop 🕹

Planitems kunnen nu in zijn geheel worden versleept. Meer informatie


- Maandag 7 februari 2022 -

Confetti regen 🎉

Plaats een 🎉 emoji in de naam van een lijst en schiet een confetti kanon af. Zo wordt iedere oplevering een feestje. Meer informatie


- Maandag 24 januari 2022 -

Zoekbalk🔍

Er is een zoekbalk toegevoegd in de planning. zodat je makkelijker planitems kunt opzoeken. Meer informatie

- Vrijdag 14 januari 2022 -

Counter📱

De counter op mobiel is gewijzigd naar het aantal nieuwe chats + het aantal openstaande taken op deadline-dag of verstreken deadline. Meer informatie.


- Vrijdag 7 januari 2022 -

Notificatie📱

Krijg een notificatie wanneer je taken aan elkaar delegeert. Meer informatie


- Maandag 21 december 2021 -

Koppeling 🔗

Mogelijkheid tot het bouwen van een koppeling tussen Woub en jullie Moneybird omgeving. Meer informatie


- Maandag 14 december 2021 -

Koppeling 🔗

Mogelijkheid tot het bouwen van een koppeling tussen Woub en jullie Teamleader omgeving. Meer informatie


- Maandag 15 november 2021 -

Checklist ⭐

Wijs een checklist aan als favoriet zodat je deze later nog makkelijker kunt toevoegen aan andere projecten. Meer informatie


Vanaf heden kunnen checklist items gekoppeld worden aan een persoon, dit item komt dan terecht in de takenlijst van de desbetreffende teamlid. Meer informatie


- Vrijdag 8 oktober 2021 -

Registratie logs optimalisatie ⚙️

Je kunt nu ook op materiaal filteren in de registratielogs.


- Maandag 7 juni 2021 -

Takenlijst ✅

Maak taken aan voor jezelf of collega's. Zorg voor meer rust en overzicht in je werk. Zo wordt er nooit meer iets vergeten. Meer informatie- Maandag 10 mei 2021 -

Delen van mappen en bestanden 🗂

Deel eenvoudig linkjes van mappen en bestanden vanuit Onedrive, Google Drive, Dropbox, Sharepoint en iedere andere cloudoplossing. Meer informatie

Project Dupliceren 🈁

Dupliceer eenvoudig een project. Dit is erg handig voor als je met vaste project templates werkt.- Maandag 19 april 2021 -

Lijstweergave met project filters 🖥
Zoek en bewerk projecten in een nieuwe lijstweergave. Filter projecten op labels, lijst gearchiveerd of teamleden. Meer informatie


Project verwijderen ❌
Naast het archiveren van projecten, kan je nu ook projecten definitief verwijderen.

Foto's maken optimalisatie 📸
Het is nu mogelijk om net zoals bij WhatsApp meerdere foto's tegelijk te maken en deze als bulk te uploaden. Bij eventueel verliezen van de internet verbinding, wordt het uploaden van de gemaakte foto's automatisch herstart.


- Donderdag 24 februari 2021 -

Slepen van checklist items ✅

Sleep flexibel een checklist item (taak) van de ene checklist naar een andere checklist. Meer informatie

Uploaden files tot max. 1 GB ⚙️
Het is nu mogelijk om files te uploaden tot maximale bestandsgrootte van 1 GB.- Vrijdag 15 januari 2021 -

Personeelsplanning module 👨🏽‍💻

Plan flexibel en eenvoudig alle buitendienstmedewerkers of materieel in met onze nieuwe personeelsplanning op de desktop versie. Meer informatie

Word, Excel & PDF viewer 📑

Het is nu mogelijk om op de desktop versie een Word of Excel document direct te bekijken in Woub. Ook hebben we de galerij geüpdate, zodat je veel sneller kan zoeken.


- Vrijdag 4 december 2020 -

Meldingen checklists 🔔
Zo ben je altijd direct op hoogte als een taak is afgevinkt of als iemand een reactie heeft geplaatst in een checklist item. Meer informatie

Teamleden toewijzen aan checklist item 🙍🏻‍♂️
Wijs nu een teamlid toe aan een checklist item. Zo is het voor iedereen direct duidelijk wie welke taak oppakt. Meer informatie


Start -en einddatum toewijzen aan checklist item 📆
Wijs nu een deadline of start -en einddatum toe aan een checklist item. Zo is het voor iedereen direct duidelijk wanneer een taak uiterlijk opgepakt moet worden. Meer informatie

- Vrijdag 20 november 2020 -

Start -en einddatum 🕘

Voeg een einddatum toe aan een project en stel eventueel een herinnering in. Zo ga je in alle drukte nooit meer iets vergeten. Meer informatie

Export projectdossier 📋

Exporteer een checklist als projectdossier in PDF formaat. Zo kan je heel eenvoudig een bewijs van oplevering/meerwerk doorsturen naar de opdrachtgever en voldoe je direct aan de nieuwe Wet Kwaliteitsborging. Meer informatie

Chat export functie📲
Exporteer de volledige chat geschiedenis als PDF of download alle bestanden als een ZIP bestand. Meer informatie

Checklist afschermen 🔒
Scherm een checklist af voor gebruikers op de werkvloer. Meer informatie

Checklist in -en uitklappen ✅

Als je meerdere lange checklists hebt, kan je een checklists inklappen. Zo behoudt je het overzicht. Iedere gebruiker kan een checklist inklappen. Meer informatie


- Vrijdag 30 oktober 2020 -

Woub gratis 💸

Voor al jouw opdrachtgevers en onderaannemers hebben we een gratis versie gemaakt. Externe kunnen geen projecten aanmaken en alleen communiceren in de door jou aangemaakte chat. Meer informatie

Uren -en materiaal export ⚙️

Exporteer nu heel eenvoudig alle gemaakte registraties naar excel. Meer informatie


- Donderdag 22 oktober 2020 -

Opmaak omschrijving en documentatie ✏️

In de omschrijving of documentatie kan je de teksten nu vet, cursief of onderstrepen via de web versie. Meer informatie
- Woensdag 16 september 2020 -

Registratie logs ⏱

Ingevoerde uren -of materiaal registraties kan je via de web versie toevoegen, bewerken of verwijderen. Meer informatie


- Donderdag 13 augustus 2020 -

Algemene uren 🕘

Niet projectmatige uren kan je nu ook registreren. Denk hierbij aan verlof of ziekte uren. Meer informatie


- Dinsdag 21 juli 2020 -

Reageren op berichten in de chat 💬

Als je met meerdere personen binnen een chat communiceert, kan je specifiek reageren op een bericht van één persoon. Net zoals in WhatsApp. Meer informatie- Dinsdag 30 juni 2020 -

Mappenstructuur 🗂

We hebben de media en documenten geoptimaliseerd. Je kan nu heel eenvoudig een mappenstructuur aan te maken. Zo heb je meer overzicht. Meer informatie


- Donderdag 26 maart 2020 -

Checklist items 📸

In een checklist item kan je opmerkingen plaatsen, foto's of documenten toevoegen. Ook kan je aan de logs zien wanneer iets is afgevinkt. Meer informatie

Uren weekstaat exporteren 📄

Genereer voor de opdrachtgever met één klik een weekstaat. Het PDF dat je kan doorsturen is gepersonaliseerd met jullie bedrijfslogo. Meer informatie- Dinsdag 7 januari 2020 -

Uren -en materiaal registraties 🕘

Laat de werkvloer via de mobiele app alle gemaakte uren en verbruikte materialen registreren. Meer informatie

Automatische nacalculatie 📊

Alle gerealiseerde uren en verbruikte materialen worden automatisch na-gecalculeerd. Zo heb je real-time controle op het projectresultaat. Meer informatie

Was dit een antwoord op uw vraag?