Foto's in landschapmodus

Maak niet alleen maar portretfoto's, maar ook foto's in landschapmodus.

Naomi Andringa avatar
Geschreven door Naomi Andringa
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij iedere foto die je maakt kan je ervoor kiezen om de camera van je telefoon verticaal of horizontaal te houden. De verticale stand noemen we ook wel de portretstand. De horizontale stand noemen we landschapsstand. In Woub is het ook mogelijk om een horizontale foto's te maken. Landschapsfoto's kunnen een beter overzicht geven van het project of de klus waaraan gewerkt wordt.

Zodra je een checklist exporteert worden de foto's die je via de Woub app hebt gemaakt ook netjes weergeven in portret of landschapsstand.

Hoe gaat dit precies in zijn werk?

Let op! Wil jij een foto in landschapmodus maken, dus horizontaal, zorg er dan voor dat je je rotatie op je telefoon heb aanstaan. Op deze manier komt de foto ook daadwerkelijk als landscape in Woub te staan.

iOS:

1. Veeg omlaag vanuit de rechterhoek van jouw telefoonscherm om het controlecentrum te openen.

2. Klik op de knop 'Portretoriëntatie vergrendelen'. Op de linkerafbeelding zie je dat het draaien van het scherm is uitgeschakeld. Op de rechterafbeelding zie je dat het draaien van het scherm is ingeschakeld. Hanteer de rechterafbeelding, zodat je horizontaal foto's kunt maken en uploaden in Woub.

Android:

1. Veeg omlaag vanuit de rechterhoek van jouw telefoonscherm om het controlecentrum te openen.

2. Klik op de knop om de schermrotatie aan te zetten. Op afbeelding 1 zie je dat het draaien van het scherm is uitgeschakeld. Op afbeelding 2 zie je dat het draaien van het scherm is ingeschakeld. Hanteer afbeelding 2, zodat je horizontaal foto's kunt maken en uploaden in Woub.