Naar de hoofdinhoud
Bijlage toevoegen aan een chat
Naomi Andringa avatar
Geschreven door Naomi Andringa
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is mogelijk om media en documenten, ofwel bijlages, rechtstreeks in de chat te delen. Dit om de boodschap te versterken, zodat jouw collega's juist voorzien zijn van informatie op een project. Door chats te verrijken met bijlagen, zal de communicatie nog efficiënter en duidelijker verlopen.

Hoe gaat dit precies in zijn werk?

 1. Allereerst is het belangrijk om je documenten in de lijstweergave te plaatsen.

 2. Klik op de drie puntjes achter het document of gebruik je rechtermuisknop en kies voor 'Delen in chat'.

 3. Selecteer in welke chat je het document wilt delen en klik op ‘Media versturen’.

Wat zie jij als gebruiker op je mobiel?

Uiteraard is het toevoegen van bijlages aan een chat ook mogelijk via je mobiel.

 1. Open de Woub app en klik op het betreffende project.

 2. Ga of via Projecten > Chats naar de betreffende chat of rechtstreek naar de 'Teamchat'.

 3. Zodra je op de chat heb geklikt zie je linksonder in je scherm een paperclip icoon.

 4. Klik op de paperclip icoon en je ziet in onderstaande afbeelding de opties om een bijlage toe te voegen naar voren komen.

  Hieronder leg ik je uit wat elke optie inhoudt:

  1. Camera foto: zodra je hierop klikt heb je de mogelijkheid om vanuit de Woub app een foto te maken en toe te voegen aan de chat.

  2. Camera video: zodra je hierop klikt heb je de mogelijkheid om vanuit de Woub app een video te maken en toe te voegen aan de chat.

  3. Foto- en videobibliotheek: zodra je hierop klikt vraagt Woub om toegang tot je fotobibliotheek van je mobiel. Je kunt dan foto's en video's vanaf je eigen telefoon toevoegen. Je hebt de mogelijkheid om 'Beperkt toegang' of 'Volledige toegang' te geven of je kunt 'Sta niet toe' instellen.

  4. Document: zodra je hierop klikt word je naar de bestanden van je mobiel geleid. Hier staan documenten, foto's en andere bestanden die je bijvoorbeeld hebt gedownload. Je hebt hier dus de mogelijkheid om documenten te selecteren vanaf je bestanden op je mobiel.

Landscape foto's maken

Maak jij gebruik van de 'Camera foto', let dan op! Wil jij een foto in landscape maken, dus horizontaal, zorg er dan voor dat je je rotatie op je telefoon heb aanstaan. Op deze manier komt de foto ook daadwerkelijk als landscape in Woub te staan.

iOS:

 1. Veeg omlaag vanuit de rechterhoek van jouw telefoonscherm om het controlecentrum te openen.

 2. Klik op de knop 'Portretoriëntatie vergrendelen'. Op de linkerafbeelding zie je dat het draaien van het scherm is uitgeschakeld. Op de rechterafbeelding zie je dat het draaien van het scherm is ingeschakeld. Hanteer de rechterafbeelding, zodat je horizontaal foto's kunt maken en uploaden in Woub.

Android:

 1. Veeg omlaag vanuit de rechterhoek van jouw telefoonscherm om het controlecentrum te openen.

 2. Klik op de knop om de schermrotatie aan te zetten. Op afbeelding 1 zie je dat het draaien van het scherm is uitgeschakeld. Op afbeelding 2 zie je dat het draaien van het scherm is ingeschakeld. Hanteer afbeelding 2, zodat je horizontaal foto's kunt maken en uploaden in Woub.
  (1)

  (2)

Was dit een antwoord op uw vraag?