Tekentool 🎨

Verduidelijk je foto's door ze te markeren met onze tekentool.

Naomi Andringa avatar
Geschreven door Naomi Andringa
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Met de tekentool kunnen jouw teamleden snel begrijpen welke aspecten van werkzaamheden de nodige aandacht vereisen. Door visuele markeringen en een tekstuele uitleg kun je fouten en gebreken op een foto nauwkeurig identificeren, waardoor het team direct passende maatregelen kan nemen. Het verbetert niet alleen de communicatie tussen teamleden, maar zorgt ook voor een gerichte en efficiënte aanpak bij het identificeren en oplossen ervan. Miscommunicatie en misverstanden worden hiermee verminderd. Duidelijk toch! 😃

Hoe gaat dit precies in zijn werk?

1. Open een checklist item.

2. Klik op de paperclip en klik op 'Camera foto'.

3. Maak een foto.

4. Mocht je, zoals in het item wordt aangegeven, een plek vinden waar de verf niet gelijkmatig is aangebracht, dan kan je dit duidelijk aangeven met de tekentool op de foto. Klik op het pennetje.

5. Kies de gewenste kleur met de color picker.

6. Zodra je iets gaat tekenen op de afbeelding kun je ook de gewenste dikte van de pen kiezen.

7. Wil je tekstueel iets toevoegen, klik dan op de 'T'. Zodra je op de 'T' klikt komt de 'A' tevoorschijn. De A is ook wel de achtergrond van de tekst, zodat de tekst te allen tijde duidelijk te lezen is.

8. Wil je iets wissen? Klik op de kromme pijl naar link om de laatste pennenstreek of tekst te wissen.

9. Is de afbeelding naar wens? Klik rechts onderaan op het papieren vliegtuigje.

10. Vink het checklistitem af.

Landscape foto's maken

Let op! Wil jij een foto in landscape maken, dus horizontaal, zorg er dan voor dat je je rotatie op je telefoon heb aanstaan. Op deze manier komt de foto ook daadwerkelijk als landscape in Woub te staan.

iOS:

1. Veeg omlaag vanuit de rechterhoek van jouw telefoonscherm om het controlecentrum te openen.

2. Klik op de knop 'Portretoriëntatie vergrendelen'. Op de linkerafbeelding zie je dat het draaien van het scherm is uitgeschakeld. Op de rechterafbeelding zie je dat het draaien van het scherm is ingeschakeld. Hanteer de rechterafbeelding, zodat je horizontaal foto's kunt maken en uploaden in Woub.

Android:

1. Veeg omlaag vanuit de rechterhoek van jouw telefoonscherm om het controlecentrum te openen.

2. Klik op de knop om de schermrotatie aan te zetten. Op afbeelding 1 zie je dat het draaien van het scherm is uitgeschakeld. Op afbeelding 2 zie je dat het draaien van het scherm is ingeschakeld. Hanteer afbeelding 2, zodat je horizontaal foto's kunt maken en uploaden in Woub.

Heel veel succes met de tekentool! 😃