Naar de hoofdinhoud
Teamleden uitnodigen

Hoe voeg ik teamleden toe aan mijn account?

Naomi Andringa avatar
Geschreven door Naomi Andringa
Deze week bijgewerkt

Het uitnodigen van collega’s is op dit moment alleen mogelijk via onze web applicatie op de computer. Je kunt in je persoonlijke menu, onder ‘Teamleden’, heel eenvoudig collega’s uitnodigen en jouw team inrichten.

Bij het uitnodigen van teamleden kun je de rol van 'Beheerder' of 'Gebruiker' toewijzen. 

Hoe gaat dit nu precies in zijn werk?

  1. Klik rechtsboven op je persoonlijke menu

  2. Klik op 'Teamleden'

  3. Kies hier voor 'Beheerder uitnodigen' of Gebruiker uitnodigen', vul de gegevens in en klik op 'Uitnodiging versturen'. Je kan meerdere collega's tegelijk uitnodigen.
    Beheerder: een beheerder heeft toegang tot alles in de Woub omgeving.
    Gebruiker: een gebruiker kan alleen projecten en taken inzien waar hij of zij aan toegevoegd is. Ze hebben geen toegang tot de vertrouwelijke documenten of de gehele planning.

  4. Zodra je op '+ Beheerder uitnodigen' of '+ Gebruikers uitnodigen' klikt kun je het e-mailadres en de voornaam van het nieuwe teamlid invullen. Je kunt ook in één keer meerdere collega's uitnodigen.

  5. Klik op 'Uitnodiging versturen'.

  6. Je collega ontvangt een e-mail met daarin de uitnodiging om zich te registreren. Dit kan alleen via deze e-mail. Wanneer een collega zichzelf registreert, wordt er een aparte omgeving aangemaakt en is hij/zij niet zichtbaar voor de bedrijfsomgeving.

Gasten uitnodigen

Om ervoor te zorgen dat mensen buiten je eigen bedrijf, zoals bijvoorbeeld een kwaliteitsborger of een onderaannemer, voldoende informatie te zien krijgt, is het teamlid 'Gast' in het leven geroepen. Een 'Gast' ziet precies hetzelfde als een 'Gebruiker'. Wel wordt er een onderscheid in Woub gemaakt dat het om een teamlid buiten je eigen organisatie gaat.

Let op! Het teamlid 'Gast' is niet zoals een 'Externe gebruiker' gratis. Het is een flexibel abonnement die maandelijks opzegbaar is. Klik hier voor de prijzen.

Was dit een antwoord op uw vraag?