CUF-bestand importeren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zo importeer je een CUF-bestand in Woub

Yes! Het is mogelijk om eenvoudig en snel calculaties te importeren in Woub door middel van een CUF-bestand (Calculatie Uitwisseling Formaat), ook wel een .XML-bestand. Dit is een bestand om data uit te wisselen tussen calculatiesoftware, met daarin de nacalculatie, administratie en planning vanuit een ander softwarepakket. Op deze manier is het mogelijk om in Woub verder te werken met je (na)calculatie op checklist niveau voor de planning en werkomschrijving.

Met de volgende systemen kun je een CUF-bestand importeren:

• 2Jours

• IBIS

• WpCalc

• TopCalc

• Gilde Software

Hoe gaat dit nu precies in zijn werk?

1. Open het project waar je het CUF-bestand wilt importeren en zorg ervoor dat je in het hoofdstuk ‘Informatie’ zit.

2. Klik op de drie puntjes rechtsboven.

3. Klik op ‘CUF-bestand importeren’.

4. Klik op ‘Bestand uploaden’ of sleep het bestand naar het juiste gedeelte.

5. Vink de regels aan die voor jou van toepassing zijn.

6. Checklist planning aanmaken: maak makkelijk en snel een checklist van de planning en kies hier voor ‘alleen subgroepen’, ‘alleen hoofdgroepen’ of ‘geen’. Hierbij heb je ook de mogelijkheid om de begrootte uren mee te nemen in de taakomschrijving van de gekozen groep.

7. Checklists werkomschrijving: ook maak je makkelijk en snel een checklist voor de werkomschrijving aan. Daarbij heb je de keuze om de eenheden van de materialen mee te nemen in de taakomschrijving. Dit geldt ook voor de begrootte uren.

8. Het CUF-bestand wordt ingeladen in het project.

Import ongedaan maken: niet het juiste bestand gekozen? Even geduld ;-) Woub zorgt ervoor dat de taken die zijn aangemaakt, ongedaan worden gemaakt. Let op! Alleen beheerders kunnen de import in de eerste 48 uur na het uploaden ongedaan maken.

Welke systemen gebruik jij?

Het importeren van het CUF-bestand is al getest en mogelijk vanuit 2Jours, IBIS, WpCalc, TopCalc en Gilde Software. Van welk systeem maak jij gebruik? Is dit een ander systeem dan bovenstaande, dan kijken we graag met je mee naar de mogelijkheden om dat type CUF-bestand te importeren in Woub. We staan graag voor je klaar :-)