Materiaalimport

Door middel van de importfunctie kan je snel meerdere materialen importeren in je Woub-omgeving.

Nitin Ramdjielal avatar
Geschreven door Nitin Ramdjielal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heb jij veel verschillende materialen die je in Woub wil zetten? Dan kan je die nu nog sneller in je Woub-omgeving zetten. In de lijst kan je in één keer je materialen met bijbehorende eenheid en categorie importeren. Hoe je dit doet, zie je hieronder;

1. Ga naar je Woub-omgeving en klik rechts bovenin op 'Hallo,...'.

2. Klik op 'Bedrijfsinstellingen' en klik vervolgens rechts op 'Importeren materialen'.

3. Klik op 'Download voorbeeldbestand'.

4. Een Excel-bestand wordt gedownload. Als je deze opent zie je vier verschillende kolommen. 'Materiaal naam', Materiaal eenheid', 'Prijs per eenheid' en 'Groep'. Hieronder is als voorbeeld alvast één rij ingevuld.

5. Verwijder de tekst uit rij twee en voeg je eigen materialen, eenheden, prijzen en de bijbehorende groep toe en sla het document op.

6. Ga terug naar je Woub-omgeving en klik op 'Bestand uploaden'. Kies het zojuist opgeslagen bestand en klik op 'Upload'.

7. Je materialen staan nu in je Woub-omgeving. Let op! Mocht je een foutje gemaakt hebben, dan kan je de import binnen 48 uur nog ongedaan maken. Mocht je daarna nog een foutje tegenkomen, dan kan je bij 'Bedrijfsinstellingen' > 'Materiaal' handmatig alles aanpassen.

Wil je bij de huidige materialen nog een groep toevoegen, dan kan dat ook handmatig bij 'Materiaal'.

1. Ga naar je Woub-omgeving en klik rechts bovenin op 'Hallo,...'.

2. Klik op 'Bedrijfsinstellingen' en vervolgens rechts op 'Materiaal'.

3. Klink rechts bovenin op 'Groepen' en klik op 'Groep toevoegen' en maak de nieuwe groep aan.

4. Als er bij een product nog geen groep gekozen is, staat er 'Group'. Als je daarop klikt krijg je de keuze uit alle groepen die je hebt aangemaakt. Je personeel ziet in de app de groepen bovenin staan, zodat ze sneller een product kunnen toevoegen