Planning op mobiel 📱

Altijd en overal overzicht en controle met de planning op je mobiel.

Naomi Andringa avatar
Geschreven door Naomi Andringa
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de Woub planning op je mobiel heb je altijd zicht op de planning. Je hebt de mogelijkheid om de planning te bekijken en te bewerken. Ook zie je in één oogopslag welke medewerkers waar aan het werk zijn.

In het helpartikel 'Projectplanning 📅' werd al duidelijk gemaakt dat je met het Woub Pro pakket gebruik kunt maken van onze handige planningsmodule. De planning is voor planners en werkvoorbereiders die snel en eenvoudig willen plannen. Niet alleen op projectniveau, maar ook op materieel- en personeelsniveau.

Hoe gaat dit precies in zijn werk?

1. Zodra je de Woub app opent zie je naast de zoekbalk van de projecten een agenda icoon staan.

2. Zodra je op het agenda icoon hebt geklikt, dan zie je een maandweergave van de kalender. In de kalender wordt er, door middel van een punt onder de dag, inzichtelijk gemaakt of er iets op de planning staat.

• Ingeplande gebruiker: aan de planitems worden de geplande gebruikers gekoppeld met een profielfoto of initiaal.

• Tijd: zodra je in de kalender op een dag klikt zie je de projecten die ingepland zijn. Mocht een project uit één dag bestaan, dan zie je de start- en eindtijd van het project aan het planitem gekoppeld staan.

Let op! Zodra jij een beheerdersrol in Woub hebt, dan heb je de mogelijkheid om nieuwe planitems toe te voegen en zie je welke medewerker op welk moment aan het werk is. Heb je een gebruikersrol, dan kan je alleen je eigen planning inzien.

3. In de planning kun je als beheer een nieuw planitem aanmaken. Dit doe je door op de groene '+' rechtsboven in het scherm te klikken.

• 1. Selecteer allereerst een project waar je het planitem aan wilt koppelen.

• 2. Geef het planitem een naam.

• 3. Geef hier een start- en een einddatum aan. Je hebt ook de mogelijkheid om de tijd mee te geven.

• 4. Voeg hier een omschrijving toe.

• 5. Wijs hier het desbetreffende teamlid toe aan het planitem.

• 6. Hier heb je de mogelijkheid om een checklist te koppelen aan het planitem.

• 7. Koppel een specifieke label aan het planitem, zodat je in één oogopslag kunt zien om wat voor een werk het gaat, of wat de status is. Je zult merken dat teamleden de label kleuren gaan herkennen en daarmee weten hoe het planitem geduid wordt.

Tip! Configureer in de instellingen van de planning hoeveel dagen voor aanvang van een project een mobiele gebruiker (vakman) zijn ingeplande project(en) mag inzien. Lees hier (stap 3) hoe je dat kunt instellen.

Planning in landschapsmodus

Het is ook mogelijk om de planning in landschapsmodus (liggend) te bekijken. Zodra jij je mobiel kantelt zal je zien dat de planning meedraait.

Voorbeeld iPhone:

1. Veeg vanaf de rechterbovenhoek van het scherm omlaag om het bedieningspaneel te openen.

2. Tik op de knop 'Staanderichtingsslot' om te controleren of deze is uitgeschakeld.

3. Draai je iPhone een kwartslag naar links of rechts.

Je kan nu eenvoudig de planning bekijken en beheren, waardoor je moeiteloos georganiseerd blijft. Heel veel succes met het eenvoudig plannen op je mobiel!