Bijlage toevoegen aan een taak 📎

Bijlages als aanvulling op de details van een taak.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Of het nu gaat om afbeeldingen, video's of andere relevante bestanden, bijlagen bieden een aanvulling op de details van een taak. Daarbij dienen ze niet alleen als verrijking van informatie, maar ook als bewijslast. Ze zijn cruciaal om te onderbouwen of de taken daadwerkelijk zijn uitgevoerd zoals afgesproken.

Hoe gaat dit precies in zijn werk?

Ga allereerst naar het hoofdstuk 'Informatie' en ga naar de taak waar je een bijlage aan wilt toevoegen.

1. Zodra je op de taak klikt, dan opent onderstaand scherm. Linksonder zie je een paperclip. Klik op de paperclip om een bijlage toe te voegen.

2. Heb je op de paperclip geklikt, dan opent Woub de bestanden van je computer.

3. Je kunt door je bestanden navigeren en het juiste bestand selecteren om toe te voegen aan je taak.

Wat zie jij als gebruiker op je mobiel?

Uiteraard is het toevoegen van bijlages aan een taak ook mogelijk via je mobiel.

1. Open de Woub app en klik op het betreffende project.

2. Ga naar taken en klik op de betreffende taak om een bijlage aan toe te voegen. Zoals je in onderstaande afbeelding ziet zit linksonder in je scherm een paperclip icoon.

3. Klik op de paperclip icoon en je ziet in onderstaande afbeelding de opties om een bijlage toe te voegen naar voren komen.

1. Camera foto: zodra je hierop klikt heb je de mogelijkheid om vanuit de Woub app een foto te maken en toe te voegen aan de taak.

2. Camera video: zodra je hierop klikt heb je de mogelijkheid om vanuit de Woub app een video te maken en toe te voegen aan de taak.

3. Foto- en videobibliotheek: zodra je hierop klikt vraagt Woub om toegang tot je fotobibliotheek van je mobiel. Je kunt dan foto's en video's vanaf je eigen telefoon toevoegen. Je hebt de mogelijkheid om 'Beperkt toegang' of 'Volledige toegang' te geven of je kunt 'Sta niet toe' instellen.

4. Document: zodra je hierop klikt word je naar de bestanden van je mobiel geleid. Hier staan documenten, foto's en andere bestanden die je bijvoorbeeld hebt gedownload. Je hebt hier dus de mogelijkheid om documenten te selecteren vanaf je bestanden op je mobiel.

Landscape foto's maken

Maak jij gebruik van de 'Camera foto', let dan op! Wil jij een foto in landscape maken, dus horizontaal, zorg er dan voor dat je je rotatie op je telefoon heb aanstaan. Op deze manier komt de foto ook daadwerkelijk als landscape in Woub te staan.

iOS:

1. Veeg omlaag vanuit de rechterhoek van jouw telefoonscherm om het controlecentrum te openen.

2. Klik op de knop 'Portretoriëntatie vergrendelen'. Op de linkerafbeelding zie je dat het draaien van het scherm is uitgeschakeld. Op de rechterafbeelding zie je dat het draaien van het scherm is ingeschakeld. Hanteer de rechterafbeelding, zodat je horizontaal foto's kunt maken en uploaden in Woub.

Android:

1. Veeg omlaag vanuit de rechterhoek van jouw telefoonscherm om het controlecentrum te openen.

2. Klik op de knop om de schermrotatie aan te zetten. Op afbeelding 1 zie je dat het draaien van het scherm is uitgeschakeld. Op afbeelding 2 zie je dat het draaien van het scherm is ingeschakeld. Hanteer afbeelding 2, zodat je horizontaal foto's kunt maken en uploaden in Woub.