Naar de hoofdinhoud
Media en documenten 📄

Een uitleg over jouw media en documenten in Woub.

Naomi Andringa avatar
Geschreven door Naomi Andringa
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Al je media en documenten van jouw projecten op één plek.

Hoe gaat dit precies in zijn werk?

 1. Het is mogelijk om meerdere bestanden of mappen tegelijk te uploaden.

 2. Wanneer je veel documenten hebt, kan je heel snel op bestandsnaam zoeken.

 3. Alle documenten en mappen binnen 'vertrouwelijke documenten' zijn niet zichtbaar voor gebruikers, alleen voor beheerders. Het is niet mogelijk om deze map te verwijderen. Ook niet voor beheerders.

Om écht alle belangrijke projectinformatie op één plek te verzamelen, is het natuurlijk mogelijk om je huidige project mappenstructuur over te nemen. Sterker nog, je bent binnen een paar seconden klaar, want je kan je huidige structuur in één keer naar Woub slepen. Handig toch!

Daarnaast zijn er nog tal aan mogelijkheden binnen de media en documenten:

 • Stel de weergave van de documenten in als lijst- of tegelweergave. Klik op de drie streepjes met drie puntjes en verander de weergave. Net wat jij fijner vindt werken ;)

 • Je hebt de mogelijkheid om één of meerdere mappen en bestanden te selecteren. Dit doe je door met je muis rechtsboven een map of bestand te klikken. Je ziet dan een bolletje tevoorschijn komen. Je kunt nu kiezen om het bestand te downloaden, te verplaatsen naar of te verwijderen.

 • In één keer alle mappen en bestanden selecteren? Klik op 'Alle bestanden selecteren'.

Wat zie jij als gebruiker op je mobiel?

Een gebruiker ziet eigenlijk hetzelfde als een beheerder op de computer. Het enige wat een gebruiker niet ziet is de afgeschermde map 'vertrouwelijke documenten.'

Let op! De vertrouwelijke map is altijd afgeschermd voor gebruikers. ❌

Zodra je rechtsboven op '+' klikt, dan heb je ook gelijk de mogelijkheid om foto's, video's en documenten vanaf je mobiel te uploaden.

Hieronder leg ik je uit wat elke optie inhoudt:

 1. Map aanmaken: zodra je hierop klikt heb je de mogelijkheid om een nieuwe map aan te maken en een mapnaam mee te geven.

 2. Camera foto: zodra je hierop klikt heb je de mogelijkheid om vanuit de Woub app een foto te maken en toe te voegen aan de media en documenten.

 3. Camera video: zodra je hierop klikt heb je de mogelijkheid om vanuit de Woub app een video te maken en toe te voegen aan de media en documenten.

 4. Foto- en videobibliotheek: zodra je hierop klikt vraagt Woub om toegang tot je fotobibliotheek van je mobiel. Je kunt dan foto's en video's vanaf je eigen telefoon toevoegen. Je hebt de mogelijkheid om 'Beperkt toegang' of 'Volledige toegang' te geven of je kunt 'Sta niet toe' instellen.

 5. Document: zodra je hierop klikt word je naar de bestanden van je mobiel geleid. Hier staan documenten, foto's en andere bestanden die je bijvoorbeeld hebt gedownload. Je hebt hier dus de mogelijkheid om documenten te selecteren vanuit je bestanden op je mobiel.

Was dit een antwoord op uw vraag?