Uren -en materiaal
Hoe kan ik een registratie toevoegen, wijzigen of verwijderen?
Hoe kan ik een registratie toevoegen, wijzigen of verwijderen?
Naomi Andringa avatar
Geschreven door Naomi Andringa
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt een registratie alleen wijzigen via de web versie. Het is op twee manieren mogelijk om bij de registraties te komen.

Urencontrole

Bij de uren controle kun je zien wie er deze week uren heeft geregistreerd. Door op de groene button te klikken kun je de registraties wijzigen. Je komt dan namelijk terecht in de registratielogs.

Management

Als je in het management gedeelte van een project zit kun je de geregistreerde uren op het betreffende project met 1 klik op de muis openen in de registratielogs. Klik hiervoor op ''Registraties''.

In de onderstaande afbeeldingen leggen we uit wat er allemaal mogelijk is in de registratielogs.

1. Hier kan je een registratie bewerken of verwijderen. Let op! Het is niet mogelijk om verwijderde registraties ongedaan te maken.

2. Voeg hier een nieuwe registratie toe.

3. Filter de weergave binnen een bepaald tijdskader.

4. Bepaal met de overige filters welke medewerkers, projecten of uursoorten je wilt weergeven. De weergave in je scherm zal 1 op 1 worden meegenomen als je rechtsboven op 'Export' klikt.

Hoe voeg ik een nieuwe registratie toe?

1. Klik rechtsboven op 'Registratie toevoegen' (zie bovenstaande afbeelding).

2. Standaard is er geen project geselecteerd. Als je nu uren registreert, dan zullen het altijd algemene uren zijn.

3. Indien je uren -of materiaal op een project wilt registreren, dan moet je eerst het desbetreffende project selecteren. Zodra je een teamlid, uursoort en aantal uur hebt ingevuld, kan je pas op registratie toevoegen klikken.

4. Het invullen van materiaal is optioneel.

5. Voeg optioneel per registratieregel een notitie toe.

In de onderstaande afbeelding laten we zien hoe je algemene uren kan onderscheiden ten opzichte van project uren. Bij algemene uren is de projectnaam altijd leeg. Deze uren zijn namelijk nooit gekoppeld aan een project.