Naar de hoofdinhoud
Handleiding Planning
Lorenzo Zuppelli avatar
Geschreven door Lorenzo Zuppelli
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Plan flexibel en eenvoudig al je collega's, onderaannemers of materieel in met onze nieuwe personeelsplanning. De planning is beschikbaar via de module Woub Pro en kun je gebruiken via de desktop en mobiel.

Instellen van de planning

  1. Je vind de planning links bovenin in je scherm.

2. Indien je meerdere groepen in de planning wilt aanmaken. Doe je dat via de drie puntjes rechts bovenin je scherm. Een groep is bedoeld om een onderverdeling te maken tussen verschillende afdelingen of soorten die je wilt in plannen. Denk bijvoorbeeld aan materiaal. Je kan deze groepen in -en uitklappen via de pijltjes.

3. Configureer in de instellingen van de planning hoeveel dagen voor aanvang project, een mobiele gebruiker (vakman) zijn ingeplande project(en) mag inzien. Ook kan je direct instellen of alle teamleden binnen een planitem, automatisch worden toegevoegd aan de algemene groepschat. Dit bespaard enorm veel tijd.

4. Je kan een planitem op 3 verschillende manieren aanmaken.

  1. Links boven in het planningsoverzicht, als je klikt op de groene button item.

  2. Direct in het planningsveld achter een gebruiker.

  3. Als je het project voorziet van een start -en einddatum en teamleden toevoegt, wordt er direct een plan item aangemaakt en wordt deze zichtbaar in de planning.

5. Als je meerdere gebruikers toevoegt aan één planitem, dan plan je ze in als een zogeheten koppeltje. Wanneer je deze planningsstrookjes van links naar rechts verplaats, zijn deze aan elkaar gekoppeld. Je kan een planitem voorzien van een kleur. Je kan zelf bedenken wat voor jullie organisatie handig is qua structuur. Een voorbeeld van een mogelijke structuur kan zijn:

Groen = project afgerond
Geel = in uitvoering
Paars = ingepland
Blauw = concept ingepland

Zwart = vrije dag / feestdagen / vakantie
Etc...

6. Als je als organisatie Woub Pro gebruikt. Dan ziet een teamlid met de rol 'gebruiker' de start -en einddatum van de planitem waaraan hij gekoppeld is. Al zijn projecten staan op zijn telefoon gesorteerd op chronologische volgorde.

7. Als je een groep aanmaakt of wijzigt, dan is het ook mogelijk om een extra regel toe te voegen zodat je materiaal kan inplannen. Denk aan een hoogwerker of aanhanger. Hier heb je geen extra licentie voor nodig. In de onderstaande afbeelding hebben we rood aangemerkt en zie je duidelijk dat een gebruiker gekoppeld staat. De twee regels daaronder 'Arjan' & 'Voorbeeld niet gekoppelde user' zijn niet gekoppeld aan een user. Dit herken je aan het ontbreken van een profiel foto voor de naam. Het is dus belangrijk dat je een user altijd koppelt aan een regel, anders ziet hij zijn ingeplande projecten niet terug op zijn mobiel.

8. Onderstaand even kort wat handigheidjes toegelicht, die je werk nog makkelijker gaat maken:

  1. Zoekfunctie door al je projecten in de browser. CRTL+F (windows) of CMD+F (mac)

  2. Het slepen van de start of einddatum door met je muis het strookje vast te pakken.

  3. Als je met je muis over een plan item strook heen gaat, komt er een 'hovar' tevoorschijn. Hier zie je een snelle weergave van projectnaam + omschrijving planitem. (niet zichtbaar op onderstaande afbeelding)

  4. Snelle switch tussen verschillende type weergaves.

  5. Het is ook mogelijk om direct naar het juiste weeknummer / dag te gaan door erop te klikken.

  6. Klik op 'vandaag' en je raad het al, het venster gaat direct naar vandaag. ;)

9. Indien je vragen hebt over de planning, dan kun je ons uiteraard benaderen via de support chat.

Veel plan plezier! 😄

Was dit een antwoord op uw vraag?