Hoe voeg ik iemand toe aan een project?

Hoe kan een teamlid aan een project toegevoegd of verwijderd worden?

Nitin Ramdjielal avatar
Geschreven door Nitin Ramdjielal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een teamlid kan je op meerdere momenten toevoegen aan een project. Dit kan direct wanneer je het project aanmaakt, wanneer je een planitem aanmaakt (Woub Pro) of op elk willekeurig ander moment.

Teamlid toevoegen aan nieuw project:

Je kan een project op twee manieren aanmaken. Je kan links bovenin op de groene knop klikken of onderaan een lijst kiezen voor '+ Project aanmaken'. Als je voor de groene knop kiest, kan je direct in de pop-up teamleden toevoegen aan het project. Wanneer je onderaan de lijst voor '+ Project aanmaken' kiest, kan je de stappen volgen die hierna beschreven worden bij 'Teamlid aan bestaand project toevoegen'.

Teamlid aan bestaand project toevoegen:

Desktop:

1. Klik op het project waar je een teamlid aan wil toevoegen

2. In het informatietapblad zie je links bovenin 'Teamleden'. Klik hieronder op de groene '+'

3. Kies het teamlid die je wil toevoegen en selecteer of het teamlid aan een chat toegevoegd moet worden. Klik vervolgens op 'Toevoegen'

App

1. Klik op het project waar je een teamlid aan wil toevoegen

2. In het informatietapblad zie je op de tweede plek 'Teamleden'. Klik hierachter op het groene plusje.

3. Kies het teamlid die je wil toevoegen en selecteer of het teamlid aan een chat toegevoegd moet worden. Klik vervolgens op 'Bewaar'

Andere mogelijkheden:

Naast de bovenstaande manier, worden teamleden soms ook automatisch aan het project toegevoegd. Dit gebeurd als je iemand aan de chat toevoegt, dan wordt dit teamlid automatisch aan het project toegevoegd. Hetzelfde geldt voor de planning (Woub Pro). Als je in de personeelsplanning een planitem aanmaakt en het teamlid en het betreffende project hieraan koppelt, wordt het teamlid ook automatisch aan het project gekoppeld.

Hoe verwijder ik een teamlid van een project?

Desktop:

1. Ga in het project naar het informatietapblad

2. Ga met de muis over het teamlid die verwijdert moet worden van het project. Er verschijnt een prullenbakje op de plek van de foto of de initialen van het teamlid.

3. Klik op het prullenbakje en klik op 'Verwijderen uit project'. Het teamlid wordt ook automatisch uit de chats verwijderd.

App:

1. Ga in het project naar het informatietapblad

2. Klik op het pijltje achter de bolletjes met de teamleden

3. Klik op het prullenbakje achter de naam van het teamlid die je wil verwijderen en klik op 'Verwijderen'. Het teamlid wordt ook automatisch uit de chats verwijderd.