Project template instellen 🚀

Standaard template die je op nieuwe projecten kunt instellen.

Naomi Andringa avatar
Geschreven door Naomi Andringa
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heel veel tijdwinst met de project templates van Woub!

Gebruik jij vaak dezelfde checklists in je projecten? Maak dan een project template aan van jouw vaste werkstructuur. Dit is ook wel een standaard template die je op nieuwe projecten kunt gebruiken en vrijwel niks meer hoeft in te voeren. In de project templates staat eigenlijk wat je in 95% van de projecten nodig hebt. Denk aan checklists en projectgegevens. Het is dus een kwestie van ÊÊn keer goed inrichten en dan heb je er bij elk nieuw project die je aanmaakt profijt van.

Wil jij ook zo'n vliegende start met jouw projecten. Lees hieronder hoe het precies in zijn werkt gaat.

Hoe gaat dit precies in zijn werk?

Het is allereerst belangrijk om een project aan te maken zonder contactgegevens, maar wel met de gegevens die je standaard gebruikt. Hoe je dit doet lees je in de volgende stappen:

  1. Ga naar het projectenoverzicht.

  2. Klik op '+Project'.

  3. Geef een projectnaam op.

  4. Wijs het project toe aan een lijst.

  5. Laat '- Geen template -' leeg.

  6. Voeg, indien nodig, de (standaard) teamleden toe. Let op! Zodra je hier een project template van maakt, dan worden de teamleden automatisch toegevoegd. Mocht dit niet nodig zijn, kies er dan voor om de teamleden achteraf toe te voegen.

  7. Werk je met verschillende soorten projecten? Maak dan voor ieder soort een ''standaard'' project aan, zodat je dit op de andere projecten kunt gebruiken.

  8. Zodra je een ''standaard'' project hebt aangemaakt, ga dan naar 'Hallo,...' en klik op 'Bedrijfsinstellingen'.

  9. Onder je bedrijfsgegevens zie je 'Project template' staan. Klik op het vakje 'Project template aanzetten'.

  10. Voeg je projecten toe die je vaker wil gebruiken als template en klik op 'Wijzigingen opslaan'.

  11. Als je nu een nieuw project aanmaakt krijg je de optie om een template te kiezen. De ingevulde informatie wordt dan overgenomen. Zo hoef je alleen de unieke informatie nog toe te voegen.

Waar het op neerkomt is dat je bij het aanmaken van nieuwe projecten de mogelijkheid hebt om tijd te besparen door een bestaande project template te gebruiken om het project in te richten. Dit hoeft dan alleen nog maar aangevuld te worden met unieke projectinformatie.

Heel veel succes met het aanmaken van jouw project templates! đŸ’Ē

Was dit een antwoord op uw vraag?