Hoe kan ik algemene uren instellen en registreren?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waar zijn de algemene uren voor bedoeld?

Algemene uren gebruik je voor alle uren die je niet projectmatig wilt registreren. Denk hierbij aan vakantie, ziekte, school, ATV, reis of overuren.

Hoe kan ik de algemene uren instellen?

Klik eerst rechtsboven op je naam en daarna op 'Bedrijfsinstellingen'.

Vervolgens heb je dan de volgende mogelijkheden:

1. Klik op algemene uren: 'Uren algemeen'.

2. Voeg een nieuwe regel toe: '+Regel toevoegen'.

3. Bewerk een bestaande uursoort (wij hebben een aantal voorbeelden klaargezet).

4. Verwijder een uursoort. Wanneer je een uursoort hebt verwijderd is het niet mogelijk om dit ongedaan te maken. Alle eerder gemaakte registraties zullen altijd bewaard blijven en zijn terug te vinden in de registratie logs.

Hoe kan een gebruiker algemene uren registreren?

Een gebruiker registreert zijn algemene uren via de mobiele app. Als eerste klikt hij rechtsonder op 'account' en daarna op 'Algemene uren registreren'.

Met de pijltjes links en rechts kan hij switchen tussen de dagen. Als hij een vakantie wilt inplannen die bijvoorbeeld een aantal maanden in de toekomst ligt, dan kan jij dit als beheerder beter voor hem registreren via de web versie.

Vervolgens selecteert de gebruiker welke urensoort hij wilt registreren.

Hierna vult hij het aantal uur in, eventueel aangevuld met een notitie. Daarna klikt hij rechtsboven op 'Bewaar'. Tada! De gebruiker heeft zijn algemene uren geregistreerd.