Instructies voor jouw (externe) koppeling 🔗
Hoe koppel ik Exact Online Bouw / Bouw7 aan Woub?

Maak jij gebruik van Exact Online Bouw / Bouw7? Lees dan hier hoe je die kan koppelen aan je Woub omgeving.

Nitin Ramdjielal avatar
Geschreven door Nitin Ramdjielal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom Exact Online Bouw integreren met Woub?

• Bespaar tijd en voorkom dubbele handelingen

• Voeg automatisch alle nieuwe Exact-projecten toe aan Woub

• Projectnaam, nummer en alle contactgegevens worden automatisch aan Woub-projecten toegevoegd

• Offerteregels in Exact worden automatisch omgezet naar een werkbon checklist in Woub

Wat doet de koppeling met Exact Online Bouw?

1. Project wordt aangemaakt in Exact Online Bouw: door middel van de koppeling met Exact Online Bouw worden de projecten automatisch vanuit Exact Online Bouw aan je Woub omgeving toegevoegd. Op het moment dat er een offerte geaccepteerd wordt in Exact Online Bouw, worden de offerteregels in Woub omgezet in een checklist. Indien gewenst kunnen ook debiteuren vanuit Woub aan je Exact Online Bouw omgeving toegevoegd worden.

2. Project wordt aangemaakt in Woub: je kunt instellen wanneer het project ook in je Exact Online Bouw omgeving moet komen te staan. Hier kan je vervolgens een offerte aanmaken. Wanneer deze wordt goedgekeurd, wordt er automatisch een checklist in Woub aangemaakt met de offerteregels.

Om met Exact Online Bouw te koppelen, volg je de volgende stappen (alleen via het web)

1. Ga rechts bovenin je scherm naar je navigatiemenu en klik op ‘Integraties en apps’.

2. Klik op ‘Bouw7’ en klik op de groene button ‘Installeren’ en vink aan dat je akkoord gaat met de extra kosten á € 25,- per maand.

3. Er verschijnt een nieuwe pop-up waarin je de app-sleutel in moet vullen. Deze sleutel kan je vinden door op de volgende link te klikken; https://start.bouw7.nl/my-account/api-access. Klik achter de API sleutel op het kopieerteken en plak deze code in je Woub omgeving en klik op 'Koppeling maken'.

4. Je komt vervolgens in een nieuw scherm terecht waar gevraagd wordt om de standaard instellingen. Hier kan je kiezen welke filialen je wilt selecteren, vanaf welke fase in Exact er een project aangemaakt moet worden in Woub, in welke lijst dit project toegevoegd moet worden, of er een template gebruikt moet worden, een algemene groepschat aangemaakt moet worden én welke gebruikers er standaard aan het project gekoppeld moeten worden.

Wist je dat de koppeling ook andersom werkt? Je kunt ook kiezen om een project in Exact naar een bepaalde fase te verplaatsen, zodra het project in Woub een bepaalde fase bereikt heeft.

5. Als laatste kan je aanvinken of er automatisch een debiteur aangemaakt moet worden, mocht deze nog niet in Bouw7 bestaan.

Yes! Exact is vanaf nu gekoppeld aan Woub. 💪

Alle projecten vanaf de gekozen fase worden aangemaakt in Woub. Als je op je project klikt, zie je rechtsboven staan dat het project gekoppeld is met Exact. Het kan een aantal minuten duren voordat alles gekoppeld is.

Let op! Deze integratie is alleen mogelijk met de module Bouw.