Nieuwe features 2023

Lees hier welke nieuwe features er in 2023 zijn toegevoegd aan Woub.

Naomi Andringa avatar
Geschreven door Naomi Andringa
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zoals je weet werkt ons team keihard aan verbeteringen. Elke dag ietsje beter worden, dat is ons doel. Dit zodat jij als vakbaas nog meer rust in je werk ervaart. 💪

Lees hieronder welke nieuwe features er in 2023 zijn toegevoegd aan Woub.

Twinfield koppeling! 🔗

Yes! 🎉 Er staat weer een nieuwe koppeling live. Maak jij gebruik van Twinfield? Dan kan je vanaf nu deze gegevens koppelen aan je Woub omgeving. Je leest het hier.

KING Software koppeling! 🔗

Het houdt nog niet op! Er staat namelijk nog een nieuwe koppeling live. De koppeling tussen KING Software en Woub maakt het mogelijk dat je zowel je financiële processen als je projectcommunicatie op één centrale plek in de cloud hebt. Lees hier hoe de koppeling werkt.

Foto's in landschapsmodus 📸

Maak niet alleen maar portretfoto's, maar ook foto's in landschapsmodus. Landschapsfoto's kunnen een beter overzicht geven van het project of de klus waaraan gewerkt wordt. Lees het hier.

Planning op mobiel 📱

We hebben een waardevolle nieuwe feature toegevoegd; Altijd en overal overzicht en controle met de planning op je mobiel. Je hebt de mogelijkheid om de planning te bekijken en te bewerken. Ook zie je in één oogopslag welke medewerkers waar aan het werk zijn. Benieuwd hoe je jouw planning kunt gebruiken op mobiel? Lees het hier.

Filteren in het projectoverzicht

Nog meer gebruiksgemak door het filteren in het projectoverzicht! Om het projectoverzicht helemaal naar jouw smaak in te richten, heb je de mogelijkheid om te filteren. Filteren kun je op lijsten, teamleden, labels en een start- en einddatum. De filters kun je opslaan. Lees hier meer over het aanmaken van filters in het projectoverzicht.

Checklists standaard inklappen ✅

Maak je veel gebruik van de checklists en is het aantal checklists flink opgelopen in je project? Met de functie 'Checklists standaard inklappen' zorg je voor nog meer rust en overzicht op je projecten. Hoe je dat precies doet lees je hier.

Meldingen dempen in chats ❌

Genoeg van het vele aantal meldingen in de chats? Het is vanaf nu mogelijk om specifieke projectchats of teamchats te dempen om het aantal meldingen te verminderen. Benieuwd hoe? Lees het hier.

Media en documenten delen in chat 💬

Vanuit de 'Media en documenten' is het vanaf nu ook mogelijk om documenten rechtstreeks in de chat te delen. Het is erg simpel. Lees hier hoe je dat doet.

Nieuwe rol: Gast 👤

Om ervoor te zorgen dat mensen buiten je eigen bedrijf, zoals bijvoorbeeld een kwaliteitsborger of een onderaannemer, voldoende informatie te zien krijgt, is het teamlid 'Gast' in het leven geroepen. Zie hier de verschillen tussen een beheerder, een gebruiker en een gast.

Positioneer eenvoudig je groepen in de planning 📅

Zodra je een groep in de planning bewerkt, of nieuw toevoegt, heb je de mogelijkheid om de positie van de groep te bepalen in de planning. Lees hier meer over deze functionaliteit.

Projecten teller 🔢

Wist je al dat je, zodra je met je muis over een projectlijst beweegt, je ziet hoeveel projecten er in die lijst staan?

Snelstart koppeling! 🔗

Yes! 🎉 Er staat weer een nieuwe koppeling live. Dit keer met Snelstart, de online boekhoudtool. Met de koppeling tussen Snelstart en Woub voeg je automatisch alle verkooporders met de status 'Uitgevoerd' toe aan Woub. Projectnaam, nummer en alle contactgegevens worden automatisch aan Woub-projecten toegevoegd en de offerte regels in Snelstart worden automatisch omgezet naar een werkbon checklist in Woub. Daarbij zijn er nog tal aan mogelijkheden met de koppeling. Je lees het hier.

TimeChimp koppeling! 🔗

Het houdt nog niet op! Er staat namelijk nog een nieuwe koppeling live. De koppeling tussen TimeChimp en Woub zorgt voor nog meer grip op je financiële overzicht. Zodra er een nieuw project in Woub met projectnummer wordt aangemaakt, dan zal er ook een nieuw project in TimeChimp worden aangemaakt. Daarbij krijg je de kosten van een project in TimeChimp ook in het financiële overzicht in Woub. Ieder uur wordt deze financiële data opnieuw opgeroepen en teruggestuurd naar Woub. Lees hier meer over de koppeling.

Overall planning export 📅

Geen printscreens meer, maar een volwaardig PDF bestand van jouw overall planning die je gemakkelijk kunt delen. Benieuwd hoe je dat doet? Lees het hier.

Tag jouw collega's in de chat 🔔

Om de aandacht van jouw collega's te trekken in een chat, heb je de mogelijkheid om jouw collega's te taggen. Het is mega simpel! Hoe je dat precies doet lees je hier.

Checklist notificaties in chat 💬

Een mega handige feature in Woub is dat je door middel van notificaties in een chat op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van een checklist. De checklist activiteiten worden ook wel gelogd in de chat. Lees hier meer over deze functionaliteit.

Selecteer jouw documenten met één klik 📃

In één keer alle mappen en bestanden selecteren? Dat kan! Een kleine optimalisatie, maar wel een die voor nog meer gebruiksgemak zorgt. Lees hier hoe je dat doet.

Exporteer jouw financieel overzicht 💰

Als beheerder is het mogelijk om het financiële overzicht van jouw project te exporteren naar PDF. Hierin wordt de totale omzet (het aangenomen werk en het meer- en minderwerk) en de totale kosten (inkoop en onderaanneming en de uren en materialen) van het project inzichtelijk gemaakt. Benieuwd hoe je dat doet? Lees het hier.

Notitie toevoegen aan je uren- of materialen registratie 🛠️

Het was al mogelijk om een notitie toe te voegen aan je registraties. Nu kan dit ook per nieuwe regel die je toevoegt. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Wat hebben we in de update van juli nieuw toegevoegd?

Stel je vakantiemodus in ☀️🌴

Jouw welverdiende vakantie is aangebroken. Tijd om lekker te relaxen en te genieten van jouw vrije tijd. Om ervoor te zorgen dat jij ongestoord van jouw vakantie kan genieten kun je de push notificaties van Woub voor een bepaalde periode uitzetten. Hoe handig is dat! Benieuwd hoe je jouw vakantiemodus instelt? Lees het hier.

Notificaties instellen ⚠

Wij snappen dat je als vakbaas in Woub je werktijden zo wilt instellen dat je geen push notificaties ontvangt buiten je werkuren. Het is uiteraard mogelijk om de notificaties in te stellen, zodat je deze alleen ontvangt binnen de gekozen uren en dagen. Lees hier hoe je jouw notificaties instelt.

Gebruikers koppelen aan een checklist 📝

Om het gebruiksgemak te vergroten kun je nog makkelijker jouw collega's in één keer koppelen aan een checklist. Benieuwd hoe je dat doet? Lees het hier.

Checklist taken bewerken, dupliceren of verwijderen in bulk 💪

Bewerk, dupliceer of verwijder jouw checklist taken in één keer in bulk. Dit zorgt voor nog meer gemak en bespaart weer een hoop tijd. Lees hier hoe dit nu precies werkt.

Meerdere planitems verplaatsen 📅

Er is een hele makkelijke manier om planitems te verplaatsen. Zodra je meerdere planitems verplaatst worden de gegevens automatisch aangepast naar de gegevens van de plek waar je de planitems plaatst. Benieuwd hoe? Lees het hier.

Wat hebben we in de update van mei nieuw toegevoegd?

Projectplanning Export 📅

Geen printscreens meer, maar een volwaardig PDF bestand van jouw projectplanning die je gemakkelijk kunt delen. Zo heb je op een snelle en simpele manier jouw klanten en collega's voorzien van de correcte informatie van jouw planning die je bijvoorbeeld kunt ophangen bij jou op kantoor of op het project. Benieuwd hoe je jouw projectplanning kunt exporteren? Lees het hier.

Importeren van taken ☑

Heb jij verschillende taken die je in je Woub-omgeving wil plaatsen? Dit kan erg eenvoudig en snel. Je kunt namelijk in één keer meerdere checklists en/of taken aan een project toevoegen. Dit is ideaal om in Excel grote checklists te bewerken en daarna te importeren in Woub. Lees hier hoe dit nu precies in zijn werk gaat.

Berichten versturen in bulk 💬

Het kan soms handig zijn om in één keer een bericht naar meerdere projecten te sturen wanneer je bijvoorbeeld je klanten eraan wil herinneren dat er iemand langskomt om in te meten of dat er een factuur nog niet betaald is. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees het hier.

Wat hebben we in de update van april nieuw toegevoegd?

Oekraïense taaloptie app 🗣️

Naast Engels, Portugees, Bulgaars, Turks en Pools, is het ook mogelijk om de Woub app in het Oekraïens in te stellen. Maak je een nieuw account aan? Dan kan je meteen voor één van de talen kiezen. Let op! Dit staat standaard in het Nederlands ingesteld. Lees hier hoe je Woub Translate instelt.

CUF-bestand importeren in Woub ✅

Yes! Het is mogelijk om eenvoudig en snel een calculatie te importeren in Woub door middel van een CUF-bestand (Calculatie Uitwisseling Formaat), ook wel een .XML-bestand. Dit is een bestand met calculaties uit een ander softwarepakket. Op deze manier is het mogelijk om in Woub verder te werken met je (na)calculatie op checklist niveau voor de planning en werkomschrijving. Lees hier hoe je zo'n CUF-bestand importeert.

Export PDF uren en materialen ⏰

Dat jij efficiënter werkt, dat heb je al bewezen! Je laat je collega's namelijk eenvoudig hun uren, materiaal of meerwerk registreren. Zo heb je op ieder project meer grip. Om ervoor te zorgen dat jij altijd weet hoe iedereen ervoor staat kun jij je uren en materialen ook exporteren naar een PDF. Hoe je dit precies doet lees je hier.